Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En konstig dikt på svartiska (Svartiska är ett fantasy-språk min lillebror försöker lära sig, jag blev något lockad att göra nåt av det). För att man ska förstå lite skrev jag med översättningen.




Ne âmbal flauk

La ti ash tîmorshâm
iak-thrakal thil                                                   
ash thag ,ash shatargatbor nanulg
ash graz záhovar ishi gurb hugi  
ash zhavarr plashjavar nârprakhur                                                
agh la ti ash merz-mîg ishi gurb
drau-vogtar ashgil                           
ash zí drautrân                                                                                          
tûg ash àmulurz mîr hnifur nârkil                                                             

Nârnâzabat nârnâzabat nârnâzabat!                                                           
ghug zholurz                                                                                             

Skai ash zuzar pogalm dudraut agh-zash.

 

 

Du är en hemsk torterare ibland
en regnbrist, en snöstorm eller
en kall juvel i min själ
ett ihåligt vattenfall verkligen.
och du är ett svärdsår i min sollycka i sänder
ett svart månljus
men en stillastående vacker kniv ibland

Le le le!
troligen trasigt

Fan en odöd isstorm idag också




Fri vers av ingentingflicka
Läst 296 gånger
Publicerad 2007-05-23 19:40



Bookmark and Share


    Noyle
Svartiska verkar vara ett väldigt vakcert språk. :) Skulle gärna vilja lära mig det. Bra att du satte dit en översättning också! :)
2007-05-29
  > Nästa text
< Föregående

ingentingflicka