Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför sjunga...

Varför sjunga om prinsar och ädelstenar
Om gyllene tinnar och torn
Om häxor som vackra barn förstenar
Om djävlar med svans och med horn

Om lyckliga solvarma sommardagar
Om kärlek som aldrig tar slut
Om grönskande ängar som alla behagar
och om rosen som nyss sprungit ut

Varför tala om vackra sireners sång
och ta ton i en sjömansvals
Varför börja berätta:
Det var en gång...
när det aldrig har varit nåt alls

För rubinernas glitter var bara glas
Och tinnar och torn störtar ner
Alla elaka häxor har gått i kras
och djävlarna finns inte mer

Den brännande solen förstör våra jordar
och kärleken dör var minut
Därför frågar jag mig
varför visorna ordar
om rosor
när allting är slut




Fri vers av Tingsta
Läst 409 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-28 10:26



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Gubben! Nu längtar jag efter att höra din röst sjunga!!
Ta med dragspelet! Tingsta rules!!
2007-05-28

  Catrin
Ja här satte man morgonkaffet i halsen, tjusigt formulerat med välskaldade rim som bara anas.
2007-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Tingsta
Tingsta