Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvinnors vrede, historiskt sett har den ofta vänt sig inåt. Vad säger ni, dags att ändra rikting....


Snälla flickor kommer till himlen TRE

 

MENINGEN MED LIVET
Outhärdligt garvade
sylvassa tänder
tuggar förföriskt vidare
in i hjärteblodet
medan fåglarna dör

Iskallt sjunkande ihop
utsöndrande vävnadsvätska och lukt

Outhärligt garvade
hårdhänta händer
griper omkring sig i natten
för att fånga meningen med livet
medan blommorna vissnar

Nattsuddd nattsudd
och meningslöshet
hetsar isblocken mot varandra
forsarna dånar men ingen islossning blir till

90.03.08

 

AVLASTNING
Försökte slänga iväg ord
fyllda av hat ironi  bitterhet och förakt
Försökte få allt att finnas till
någon annanstans

Mottagare saknades dock
så som alltid

90.02.04

 

SKUGGAN

Ibland dolda skuggan
hennes ansikte så fullständigt
att väsandet uppfyllde allt
trampade barnen
som vindruvor
till bubblande vätska
och sparkade katten
in i ett hörn

91.02.11

 

VILDDJURET
Vidare
viskar vilddjuret
Vidare
ät denna kropp och bli ett

Vidare
i en spiral av hat och lust
Vidare
mot utplåning och kollaps

Förtär denna kropp
i sökandet efter allt du aldrig fått
och gå vidare

91.10.01

 

 

 

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 276 gånger
Publicerad 2007-06-02 18:36



Bookmark and Share


    Nattviol
håller med lodjuret om
ihopslagningen även om
jag förstår varför...
de förtjänar att stå var
för sig för eftertanke och
känsla
annars gillar mycket
den kraft bakom orden..
det är ingen som håller käft!
2007-06-30

  Eline.P
Återigen! Helig äkta vrede som känns långt ner i tårna när jag läser. Vilket språk du besitter, jag blir alldeles vimmelkantig av ditt helt lysande sätt att skriva.
2007-06-02

    ej medlem längre
Sparka katten....ja, då är det vrede på G!
Applåd även för denna...
2007-06-02

  lodjuret/seglare VIP
ofta tjänar texter på
att stå ensamma här,
en text för sig att bedöma,
ofta blir det för magstarkt att läsa,
ta in och smälta
när det är många texter
efter varandra,
de skulle tjäna på att få stå för sig,
prova gärna det...
det kostar så litet
2007-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman