Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland blir man förbannad...


Det är solens fel att...



Solen mig väcker rätt tidigt idag
dansar lätt fram från öga till öga
Jag vänder mig om, det hjälper föga
sömnen har flytt mig - så vad gör jag

Ur sängen jag hoppar och springer naken
till stranden av sjön för ett morgondopp
ur hopptornet gör jag ett mästerligt hopp
- ett magplask - tur att ingen är vaken

Med värkande kropp jag hemma stannar
där katten mig stör med ett frukostskrik
och måsarnas skratt mig irriterar

till sovrumet mitt jag retirerar
men river min fot på en rostig spik
skriker: -Fan! solen ljudligt förbannar




Fri vers av Rimsmeden
Läst 792 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2007-06-03 11:12



Bookmark and Share


    picazolie
Härlig text...tur att vi inte har fått uppleva solen så mycket i år..
2007-08-21

  Thurizas
ja fan för solen=) den här var mysig trots förbannande av solen=)
2007-08-05

  Lillasyster F
Underbar skrivelse om en morgon då det mesta verkar ha gått snett. Hoppas att diktjagen fick somna om och att det gick bättre vid det andra uppvaknandet.
2007-07-08

  hellen
Oj oj vilken underbar morgon;) tänka om alla kunde få ha det så....ändå....
2007-07-07

  ospray
Gött skriven =)
2007-07-07

    ej medlem längre
Mycket vackert o rimmande, bra
2007-07-02

  SvartaRegndroppar
Jag gillade de två första stroferna väldigt mycket, väldigt skön och fin stämning!
2007-06-10

  Havsjungfrun
=)..en bra start på dagen förstår jag..bra!
2007-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Rimsmeden