Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterminnen...




Om hur varma tumvantar är när de sitter på dig och mig i en handhållning


I min pupill är var du bör vara
spinn vidare min näthinna
lite bara.
Reta min ögonvrå och mjuka upp
mitt hjärta,
få mig att blöda att gråta
och skratta.
Locka ur min tunga
och stäng mitt ögonsken,
dra dina fingrar
jämns ledsna kindben
och följ dessa tvivelaktiga käklinjer
som du lämnade
en vinter sen.
Lägg din obekymrade hand mot min kind
och tina en frostbiten läpp.
Vi möts i min ficka
överrumplas av din
tumvantsfiness.




Fri vers av john ekström
Läst 913 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-06-03 13:12



Bookmark and Share


    smuts
du ska få en utförlig kommentar av mig en dag när jag inte är så trött. tills dess säger jag bara att denna dikt är sockersöt.
2008-07-10

  frökenjulie
Varm och underbar..
2007-08-23

  Evelina
Nu när jag läst några av dina dikter finner jag genast ett mönster av händer, händer som ska hållas, kyssar, tungor som ska mötas. Det är fint att ha ett spår tycker jag om man klarar av att utveckla det så att det inte blir enformigt och tråkigt.
Men jag tycker du lyckas bra att hålla något nytt och levande i dina ord. Denna text var väldigt fin, hitta många guldkornsrader, bland annat:

\"spinn vidare min näthinna lite bara\"

Helt klockrent!
2007-07-24

  ulli
\"Lägg din obekymrade hand mot min kind
och tina en frostbiten läpp\"

det bästa av allt! träffsäker bangbom i hjärtat. detta är kärlek.
2007-06-28

  Carlita
underbart varmt skrivet..
2007-06-28

    Fantasioffer
jag vet inte vad jag ska skriva, dina ord är förtrollande! Metaforerna är magiska.. applåd!
2007-06-27

  A Ocean
så underbar, jag ryser =)
2007-06-23
  > Nästa text
< Föregående

john ekström
john ekström