Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För länge, länge sedan. Juni, examensdag, på väg hem, med den splitter nya betygsboken i handen. Med hela första sommarlovet oanvänt, förväntansfullt framför mig. Det första, skimrande...


Det går en väg...

Det går en väg
rakt genom själen min
Av sand
med grönskans ren vid sidorna

Och över gräset
lyser sol
som aldrig vill gå ned

Den är i sig
ett slingrande
ett bortom åsars krökande
ett mynnande i barfotsmjuka
sommarljumma steg

Och ännu
så långt efteråt
finns ingen tid
och ingen tystnad tillräcklig
att hölja den i dimma




Fri vers av Tingsta
Läst 418 gånger
Publicerad 2007-06-04 08:05



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Den här skulle läsas på alla skolavslutningar!!
2007-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Tingsta
Tingsta