Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De säger det är fint där, i min lilla "trädgård", så estetiskt, så trevligt...de säger de gärna kommer tillbaka dit.


Spaden på mina 120 kvadratmeter moder jord

Har du gjort allt detta
med din lilla spade
kvittrar hon

- Den välavlönade gifta
  friska tvåbarnamamman på besök

och lägger till alldeles själv...

som om
det vore något särskilt
med det

Jag har en längre relation
med min spade
än jag någonsin haft med en man

- So what...

Vad ska man väl göra med
all den där kärleken som blev
över....

Juni 2007

 

 

_

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-05 10:45



Bookmark and Share


  aftermath
spadar bjuder ett visst motstånd
de ger alltid utdelning
fyller en funktion
men det finns spadar
och så finns det andra
spadar!
2007-06-08

  KeL
Den här tycker jag riktigt mycket om, kanske för att jag känner igen mig så mycket i den.Skön humor med allvar bakom.
2007-06-05

  Eline.P
Superlativer i mängder! Gillar storligen din spetsiga humor!
Hälsningar från mig och min lilla spade!
2007-06-05

  solomi
Den här dikten tycker jag riktigt mycket om, jag känner igen mig i både spadhållaren (numer) och i hon som undrar om du gjort det alldeles själv. Så var det förut...
Enkelheten och direktheten i dikten är underbar!
2007-06-05

  devilsangel
Bra sagt och bra skrivet!! Klart du gjort det med din lilla spade och med dina händer...VI KAN!!
2007-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman