Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kort dikt om snö, om att se sina barn växa och om livet i universum, som vi känner det.


Katedraler i min hand

Mina tre kristaller av snö

Jag sträcker ut min hand
En efter en landar de
Stilla, försiktigt, nästan omärkligt
Tre små kristaller av snö

Tre gigantiska katedraler i min hand
Av färger ur havet, skogen och himlen
På min hud finns nu solen
Tusenfaldigad och komprimerad

Bräckliga, sköra, ofattbara
Finns de där en knapp sekund
För mig att studera
Och lära mig mening av

Varje darrning eller rörelse
Bidrar till deras skönhet
Och påverkar deras eviga liv
Vatten i dess vackraste form




Fri vers av Mikael Falk
Läst 486 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-06 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikael Falk
Mikael Falk