Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten mattelektion


Tal

Du vet vad jag räknar
du vet, då du räknar
samma som jag
fast inte på samma sätt.

Du vet att nummer ett
är solens värme
och nummer två
är månens mörka natt

Du vet att tre är den sanna
grunden av diabas och granit

nummer fyra är kampen
inom äggets tunna skal

Du vet att
fem är skönheten i gryningen
och nummer sex en spegel av putsad tenn
Sju är numret på havets enda eviga våg

Du vet att åtta är oändligt
och nio talet för kärlekens vatten
Du vet, då du räknar
samma som jag.




Fri vers av Mikael Falk
Läst 577 gånger
Publicerad 2007-06-13 07:56



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Jättefin dikt, men \"den sanna grunden av granit och basalt\" skär sig för mej. Kan inte se framför mej dom två bergarterna ihop, urberg och ytligt stelnad lava. - skulle spontant byta ut basalten mot diabas, som också är ett urberg. Alltså två djupbergarter - när det nu handlar om grunden.

Hoppas du inte tycker att det här är onödigt gnälligt...
2007-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Falk
Mikael Falk