Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriven på bundna rim sommaren 1992 och  går liksom i repris denna sommar.




Hoppets död

 

Vitnade syns benen
genom hud i spegeln där
så banal är hela scenen
att nån viskar " hur det är "

Blott en myckenhet av möda
har just fått det där att ske
fått ett ögonblick att döda
allt vad ögon kunnat se

Långt ifrån där härskar livet
bortom vissa tomma rum
allt som alltid togs för givet
har nu lämnat henne stum

Tjocka lager genom årer
bleka leenden av plast
kunde inte dölja såren
eller hjärtat när det brast

Öppna står nu alla ådror
och så livlöst faller hår
men ur tomma ögonhålor
tycks dock trilla liten tår

92.05.14

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-09 09:33



Bookmark and Share


  aftermath
rim är svårt
men du grejar det galant
fina rader!
2007-06-09

    ej medlem längre
Hoppet är det sista som dör sägs det och konstigt nog så knatar man vidare trots att man tror att allt hopp är ute.
Du har förmedlat den känslan strålande i denna fint rimmade dikt!
2007-06-09

  devilsangel
Ja här doftar det ren och skär död!! Mycket snyggt skrivet med små jämna rim och det är bra läsning, ger lite rysningar*, starkt och berörande innehåll
2007-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman