Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ormbett


Jag fick skjuts till en fest
Där de lyssnade på smäktande ballader


Det var deras sätt att slappna av
Efter en hel vecka av ingenting


De drack enstjärnigt vin
Och ormbett från öknen
Ur spiralformade moderna glas


Jag satt som bortglömd i timmar
Klämd intill en gigantisk kyrkklocka
Dold i papper tunt som bibelblad


Brunnarna tömdes snabbt på sina bål
De uppstoppade djuren plockades fram ur sina lider
Till ett nattligt safari på den uppkörda greenen


Jag såg tavlan av din rygg när du gick
Klädd som en mannekäng på sin catwalk
Klev du upp på en pall i källaren
Och såg ner på oss


Som en drottning över sina bänder
En ledstjärna över de skeppsbrutna vilsna


I samma sekund som du lade ner mig
På den skrynkliga sängen


I samma sekund jag försökte sluta
Kom mörkret till mig


Som kval
Som kramper
Som flytande ryckningar






Fri vers av Mattias Holmström
Läst 438 gånger
Publicerad 2007-06-09 12:58



Bookmark and Share


  Mandalay
Intressant. Verkligen. Jag gillar det här, det är vackert skrivet.
\"dold i papper tunt som bibelblad\" tycker om!
2007-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström