Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet inte vad jag vill säga med det här, och jag vet inte vad jag menar.
Bara ord.



Låt mig hjälpa er.

Jag var ensam ute i skogen idag.
Men skogen såg inte ut som den brukade.
Istället för fågelsång och vackra växter.
Hörde jag ett förtvivlat skrik, från ett barn.
Och blåbären var uppätna.

Jag såg fotspår i leran efter regnet.
Små små fötter, inte från ett barn utan från flera.
Och plötsligt stog de framför mig.
Tre blonda små flickor, gråtandes och bedjande.
Vid deras fötter låg en pojke.

Han var likblek. Men det var flickorna också.
Jag backade bakåt i förskräckelse.
Då gick de mot mig. Först långsamt,
Men sedan började de springa.
De drog och slet i mig. Och jag sprang.

Jag snubblade i mossan, på en trädgren.
Det var som att någon hade lagt den där med flit.
Det slog mig hur starka de var för att vara barn,
när de drog med mig tillbaka.
Jag hade inte en chans, och plötsligt låg jag på marken.

Du måste ta hans plats..

Jag fylldes av medlidande för den lille pojken bredvid mig.
Men plötsligt såg jag att det var jag. Jag som ung.
Så hade han inte sett ut förut.
Men det spelade ingen roll. Jag kunde inget göra.
Suckade i uppgivenhet och höll ut armarna mot dem.


Det har jag redan gjort.




Övriga genrer av Mandalay
Läst 626 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-06-09 22:35



Bookmark and Share


  TheThinLine
Nu slår det mig att det är små barn med i den här texten.
2007-08-08

  "Silver" VIP
Bra framfört. Låter som en dröm, full av symboler. Sista meningen är rysande gåtfull.
2007-06-15

  Jonas Pederson
Den här är cool. Skrämmande och fängslande. Kanske skriva en bok? =p
2007-06-14

  Nikolai Jungsin VIP
Blair witch project kan slänga sig i väggen..
Kusligt och välskrivet..
2007-06-10

  Smiley
Verkligen bra skrivet, du ger en målande bild av en känsla.... skitbra, fortsätt så!
2007-06-10

    legolas
Verkligen läsvärd, snyggt !
En poetisk text som lämnar utrymme för tolkningar
precis som det skall vara.
2007-06-09

  Svante
Det här gav en riktigt kuslig känsla i magen. Starkt skrivet. Kanske extra kusligt för att det egentligen ser lite bissart ut och inte så typiskt kusligt. Tre små flickor verkar ju inte så kusligt. Det döda barnet och snurriga tidsperspektivet och identifieringen av vem som var vem egentligen, det var kusligt. Tänker lite på Mors lilla Olle när jag läste den.
2007-06-09

  TheThinLine
En av dina bästa, helt klart. Satt och läste om några gånger, för den är så väldigt bra. Du är bäst, Johanna :)
2007-06-09

  Gärdsmyg
väldigt vacker och intressant tanke
2007-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Mandalay
Mandalay