Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Litet bo jag sätta vill eller idag säljer den folkvalda regeringen ut hela vårt land. Bolag, allmännytta, vård, skola, omsorg allt skall säljas till privata aktörer till vilket pris som helst med vilka medel som helst. Det är huvudlöst!


Allmännyttan på tapeter

Den lilla damen ringde
- Hur går det
har du flyttat in än

Så småningom förstod jag
Det var hon och hennes man
de som bott i lägenheten jag tittat på och
väldigt gärna ville ha

Lägenheten i hyresrättshuset
men internkö och mig i den
som nummer ett

Kärlek vid första ögonkanstet
Trevlig stund med tidigare hyresgäster
omsorg och hopp
men något kom ivägen

Intresseanmälan
bildad BRF
köpstämma i september

Sälja ut utan prut

Allmännyttan på tapeten
till vilket pris som helst
utan eftertanke

De hade lämnat lås
duschdraperi
hallmatta åt mig
sade hon

De kände för mig
ville se mig i lägenheten

Men jag vågade inte tacka ja
då det skulle bli köpkarusell av

Hon fick mig att gråta en stund

Juni 07 

 

 

 




 




Fri vers av Lena Renman
Läst 218 gånger
Publicerad 2007-06-10 09:58



Bookmark and Share


  aftermath
sista raden säger allt om den sorg som utförsäljningen medför
tragik
2007-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman