Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

älvland




en katt lapar mjölk ur gårdens brunn
där skogsrån ammat sina barn
i nattens mörker stryker vilda vittror runt knuten
på tunna spindelvävsben

i bäcken hästen och mannen, spelar tillsammans
visor att döda och gå i döden för
där sitter älvor och lyssnar med öron
fulla av gammalt bindvävsdamm

en fisk fäller ut armarna och fångar en lärka
i den förlösande stunden föds ett knytt
barn av hav och himmel
men tillhörande ingetdera

jag tror skuggorna i skogen tillhör en gammal tid
en förlorad tid med berg med höga berg
där skogsråt gömmer sin natt
och älvorna sin bleka dag





Fri vers av Turid
Läst 438 gånger
Publicerad 2004-02-12 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Turid
Turid