Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orden låg länge och kuskade runt i min uppfattning, ibland som exakta ord, ibland som bilder, ibland bara som en känsla som brände till då och då, tills jag tog mig den stund det krävde att föda. Och ändå, vad kan vi säga: Det pågår ------- ett tag till..


Döden satt på första rad

Så satt jag där, förvirrad,
i sommarens heta iver.
Kibariye och Hüsnü Senlendirici spelade,
jag satt på första bänk
och tänkte på döden som en dans,
som ett andetag.
Musiken lurar närvaron,
en stor regnbågsfärgad såpbubbla,
en tidlös illusion,
en ton som klingar ut,
allt var sant, barnen som lekte vid vattnet,
mina tonårsminareter
som höll det främmande levande
och sommardagen
som sakta vrider runt sina somriga visare
och så, denna förbannade längtan.




Fri vers av andrasidan
Läst 649 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-10 19:40



Bookmark and Share


  Anders P VIP
Musik kan väcka mycket, tankar och känslor som legat djupt förborgade. Språket som alltid utsökt .
2007-06-10
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan