Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gryningens tårar

 

 

Säg hur kan jag väl glädjas åt Livet

åt den härliga sommarens tid

när den smärta jag bär i mitt hjärta

vill beröva mig fägnad och frid

 

All den lycka jag kände har svunnit

all den härliga lycka och fröjd

se hur gryningens skyar nu gjuta

sina tårar ur himmelens höjd

 

Ack hur solen försvann bortom bergen

och hur drömmarna ebbade ut

när du lämnade mig med min kärlek

i en saknad som aldrig tar slut

 

Säg hur kan jag väl glädjas åt Livet

när det inte finns någonting kvar

när den smärta jag bär i mitt hjärta

är det enda jag äger och har

 

Bs-07




Fri vers av Bodil Sandberg VIP
Läst 630 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-06-12 12:04



Bookmark and Share


  Aquarius
oj, oj,oj. Jag hyllar dina ord, vad vackert, oerhört berörande, jag känner en smärta man endast själv kan rå på, dock en av de svåraste, beundransvärt att kunna förmedla det i ord, som dikt. Vilken storslagen dikt...!
2007-08-05

  Thommy
Här beskriver du verkligen att livet inte alltid är en dans på rosor, dina smärtsamma rader är dock vackra att läsa.
2007-06-16

    Lillemor
Vemodig i Dan Anderssons
anda, nej, den bär Bodilkaraktär.
Sorgset vackert
2007-06-12

    snöö
Vad bra skrivet. Underbart flyt i texten. Mycket fint
2007-06-12

    legolas
Sorglig och mycket vacker text, som en melodi att läsa !!!
Titeln mycket bra.
2007-06-12

  aol
kärlekssmärtor rår inte glädjen överblev så berörd
2007-06-12

    ej medlem längre
Svårt att glädjag åt vare sig solen eller värmen om man bär sorg i sitt hjärta.
Vackert och vemodigt framfört.
Applåd!
2007-06-12

  Rosen VIP
Denna känns!
Lätt i sin framtoning, vemodig och sorgsen.
Beundrar hur lätt dina ord av din hand svetsas fast..
2007-06-12

  Flickan*i*L*för*Lycka*
En vemodighet, något sorgset som du målar i en känsla av en slutgiltig sommar, du har talang B det har du verkligen!
2007-06-12

  Lena K Nilsson VIP
Saknad och sorg...så vackert skrivet!
2007-06-12

  © anakreon VIP
Hur lindra alla svåra kval
i livets dystra jämmerdal?
Man skriver lite poesi
och söker sen sin tröst däri.
Själv tar jag mig en tår ibland
dock ej i ögat, men på tand!
2007-06-12

  devilsangel
Just nu känns det som smärtan inom dig är det enda du har...för den belägrar dig med så mycket lidande...Men du har så mycket mer, bakom sorgen...Gör mig ont att läsa dessa rader, bryr mig om dig och kramar om dig
2007-06-12

  Catrin
Din smärta och sorg står skriven så levande här, känner med dig.
/Kram
2007-06-12

    Maria Malm
Saknad, sorg och smärta..Fint skrivet..
2007-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg
Bodil Sandberg VIP