Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lovsång

 

Du härliga ljuvliga sommar

du blomstrings gudomliga tid

hugsvavelsens dofter du lyfta

ur rosors förföriska fröjd

 

Hör gökens beslöjade stämma

koko koko koko

ur vemodigt fjäderbröst ljuder

i gryningens andakt och ro

 

Du magiska ljuvliga sommar

förunderligt välver ditt ljus

bedårande skimrar din morgon

ur himmelens blånande djup

 

Din sol dina sjöar och ängar

din prunkande fägring och frid

nu uppfyller hela mitt hjärta

du sköna gudomliga tid

 

Bs-07

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 485 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-06-14 15:21



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Härlig text. Bör tonsättas bums :)
2007-12-02

  aftermath
sannerligen en sång
stilfullt
2007-06-18

  Thommy
Vilken sommarhyllning, vacker som en blåklocka, hur luktar hugsvavel?
2007-06-16

  Karin Rosberg
Tankar på första sommarloven......skänker denna vackra poetiska, psalmistiska text! Tack för skön läsning!
2007-06-16

    Bögen
Detta stycke kan nästan aspirera på plats i Psalmboken... fint.
2007-06-16

  "Silver" VIP
På ett lekande lätt o självklart sätt dansar dina sommardikter fram. \"Ur vemodigt fjäderbröst ljuder\" - vilken lyrik.
2007-06-15

  Catrin
Det är en fantastisk rytm i denna vackra sommarhyllning, snor kanske och tonsätter :- )
2007-06-14

    JJ VIP
En vacker lovsång åt sommaren! Mvh. JJ.
2007-06-14

  aol
det är så sveriges gröna skogar höga fjäll blånande sjöar
du fångar den tack
2007-06-14

    legolas
Ett underbart flyt i texten.
Och så varm man blir i själen !!!
2007-06-14

  Markattan
Håller med Daniel, man får uppfattningen att det rimmar rakt igenom då flytet är så väldigt väluppbyggt. Det här är genomtänkta och välformulerade rader och jag tycker mycket om att du har använt dig av en form av ordet \"hugsvala\". Bländande och rofylld sommarläsning.
2007-06-14

  Joanskij
åh så friskt härlig! man riktigt hör göken och får en evert taube-vibb av denna :]
2007-06-14

    Maria Malm
Blomstring, somrigt, livsglädje..åh så härligt skön!!
2007-06-14

    Bim
En sån härlig sommar och livsglädje! Hälsn.Bim
2007-06-14

  Lena K Nilsson VIP
Härligt sommarfin!
2007-06-14

  devilsangel
Riktig \"du blomstertid nu kommer\" stämning över denna *S*
Härligt...blomstrande, somrigt!!
2007-06-14

  Daniel_78 VIP
det känns nästan som att texten rimmar rätt igenom
men det är en skicklig illusion. jag har fått till några sådanna
också, det är inte det lättaste. gillade.
2007-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg