Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2007-06-14


En dag i lättjans tecken

jag gick upp
klädde på mig
åt lite frukost
satte mig i soffan
bläddrade lite i gårdagens tidning
satte på radion
i en kvart
sen somnade jag om
vaknade
satte på lite te
la en patiens
innan jag blev uttråkad
öppnade fönstret, tittade ut
inget som hände
så jag stängde
satte på lite mer te
la en ny patiens
innan jag blev uttråkad
igen
gick på toa
i en halvtimme
gick runt en stund
värmde lite middagsmat från igår
satte på lite te
men orkade inte dricka upp det
vände lite papper
försökte få lite ordning
men gav upp
tittade ut genom fönstret
blandade kortleken en stund
slötittade på tv
zappade mellan alla fyra kanaler
stängde av
drog för gardinen
släckte alla lampor
gick och la mig




Fri vers av Herr Ångest
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-15 00:21



Bookmark and Share


  Trolltoffsa
Ett lysande exempel på att vad som helst kan förvandlas till poesi! Tempot i texten följer innehållet i en stillsam lunk. Väldigt realistisk vardagsskildring... och ett plus i kanten för visad självinsikt om dina toalettbesök:)
2009-06-02

  Sofie Viktoria
Det livet har jag levt. Fast jag missade maten... Bra återgett!
2007-06-15

  millie
låter som en dag i mitt liv, jag tyckte den var bra!
2007-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest