Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Summan av arbete under ett liv omsatt i kronor och ören...


Hårt arbete

inledde arbetarbana
vid sexton års ålder

Det blev
barn
skurhinkar
kassadiskar
bäcken
brickor
i långa baner och utan planer

Det fanns även att ta hand om
i hemmets vrå

barnen
maten
tvätten och
vårda den friske mannen

tusen sysslor samtidigt
oreglerad arbetstid invävd i privattid
offentlig sektor

Värderad femtiotreår senare
till sextusenfyrtio kronor per månad
efter full skatt utan avdrag

Tack Reinfeldt för din jämlikhetsiver

07.06.16

 




 

 

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 855 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-16 09:25



Bookmark and Share


    snöö
Det här texten tyckte jag om att läsa. Jätte bra skrivet om ett viktigt ämne.
2007-06-18

  Christer Eriksson
här är du i ditt esse. mycket bra. du tar in ett liv här i texten, ditt eget helt oförskönat och jag gillar verkligen denna text och du är så skönt tragikomisk när du skriver om hemmasysslorna..

\"barnen
maten
tvätten och
vårda den friske mannen\"

jag njuter, ungefär lika mycket som under gudrun schymans \"talibantal\".. tack.
2007-06-17

  aftermath
du upprör
och berör
utdelar en välriktad känga
nånstans åt höger
2007-06-16

    JJ VIP
Ja det enda man kan säga till Reinfeldts fördel är att han håller det han lovar....Trotts att jag hatar vad han lovar! En fin dikt som tar ner dessa siffer ändringar till den nivå de hör hemma, nämligen i verkligheten! Jättebra skrivet! Mvh. JJ.
2007-06-16

  katt.inc
Slit och släp. Otack är de styrandes lön.
2007-06-16

    ej medlem längre
Ja fy fan! Jag får en tusenlapp mer...ska vi dela den? *S*
Jag känner igen mig i allt detta och dessutom hade jag chefs chefslön under många år...
Det är skamligt! Precis vad det är!
Bra skrivet!
2007-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman