Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hederstitel i ett kvinnofientligt samhälle tycker jag.


samhällsförstörande bitterfitta


Skillnaden mellan kvinnor och
män har varit en politisk agenda sedan
urminnes tid men enligt min mening
inte för att avskaffa utan för att konservera

oavsett politisk riktning
 - åh denna meningslösa högervänsterdans
 - detta slöseri av resurser på personval och fagra ord
 
vi läser år tvåtusensju och i detta välutvecklade
så kallade jämlika samhälle dränks vi i
våld mot kvinnor i form av
sexhandel
våldtäkter
kvinnlig könsstympning
sexistiskt mode och musik
och sist men inte minst
kvinnor har fortfarande generellt lägre lön
längre arbetstider
mindre makt och
mer ansvar för hem och familj

Hemmet är i hög utsträckning ännu en arbetsplats
och utseendet för att behaga mannen är fortfarande
en högprioriterad aktivitet för många kvinnor

När är det dags
har vi inte fått nog
ska vi någonsin lära oss att en samhällsförstörande bitterfitta
förmodligen är mänsklighetens räddning

Juni 07

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 735 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-17 10:41



Bookmark and Share


  Christer Eriksson
gott så, lena. jag vill vara i din klubb. bitterfittaklubben. ett bra inlägg i ett alltid lika aktuellt ämne. mer sånt.
2007-06-17

  katt.inc
Vilken text, otroligt. Pang på. Rakt och klart. Förövrigt håller jag med.
2007-06-17

  Lejonhjärtas poesi
Väl talat, stå på er tjejer det har hela mänskligheten och vår sköra moder jord stor glädje av. Bravo!
2007-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman