Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såhär går min favoritlåt! Den heter \"Kungens man\" och är så jättebra!


Kungens man

Maria går på vägen som leder in till byn.
Hon sjunger o hon skrattar åt lärkorna i skyn.
Hon är på väg till torget för att sälja lite bröd o solen stiger varm och stor o färgar himlen röd.

Då möter hon en herre och en häst med yvig man.
Han säger jag är kungens man som tar vad jag vil ha o du är allt för vacker för att inte ha nån man, följ med min in i skogen ska jag visa vad jag kan.

Hon tvingas ner i gräset och han tar på hennes kropp.
Hon slingrar sig och ber honom för guds skull hålla opp.
Men riddarn bara skrattar berusar av sin glöd så hon tar hans kniv och stöter till och riddaren är död.

Dem fngslade Maria och hon stenades för dråp men minnet efter riddarn blir firat varje år.
Ja, herrarna blir hjärtar men folket det blir dömt och vi som ser hur allt går till får veta att vi drömt.




Övriga genrer av Me Thomsén
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-17 21:21



Bookmark and Share


  millie
den suger så hårt x)
2007-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Me Thomsén