Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ödets kalla vind...

 

De rädslor vi förankrat i själens djupa gömma

bär skuggor genom tiden i ödets kalla vind

vi vänjer oss vid gråten vi vänjer oss vid smärtan

blir luften som vi andas blir hela Livet självt

 

Och hjärtats röda rosor de vissnar i sin mylla

och alla vackra minnen de bleknar sakta bort

men bitterhetens tistlar skall rota sig beständigt

och vredens nakna mara skall rida natt mot dag

 

Vi lämnar våra tårar i sorgens tysta vildmark

och glömmer vad vi ville med drömmarna vi ägt

vi lämnar våra känslor vi lämnar all vår längtan

och lägrar våra tankar vid stålgrå horisont

 

Och timmarna skall flykta och åren skall förrinna

och hoppet skall försvinna i ödets kalla vind

vi vänjer oss vid gråten vi vänjer oss vid smärtan

blir luften som vi andas blir hela Livet självt

 

Bs-07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 482 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-06-18 07:02



Bookmark and Share


  Patrick K
Vad vackert du skriver vännen!
2007-06-21

  Thommy
Här var det dystervackert så det förslår, (ödets kalla vind) fick köldrysningar när jag läste det. Riktigt bra.
2007-06-21

  Marita Persson
Vacker, gripande, rytmisk. En dikt att bära nära hjärtat.
2007-06-20

    snöö
En vacker dikt som berör.
2007-06-20

    JJ VIP
Stilfullt vemodigt! En mycket djupt och rörande dikt! Jättefin i tanke! Jättefin i språkbruk! Jätte fin i helhet! Mvh. JJ.
2007-06-19

  Anders P VIP
vackert men sorgligt skrivet om något mycket sant, nämligen att vi sorterar bort den del av verkligheten som inte passar in.
2007-06-18

  Tärningen är kastad
Jag glömmer inte livet
jag älskar det
men sorgen speglar
mitt hjärta
skönt att läsa en
dikt av dig. Du visade att du kan
skriva utan rim.
2007-06-18

  Madjori
Oh...så vackert..ryser i hela kroppen då jag läser...
Applåder till vår lilla poetissa!
2007-06-18

  Eline.P
Vackert följsamt vemod .....men nej Bodil, vi får aldrig ge upp våra minnen eller förlora längtan på vägen...jag vägrar ;)
2007-06-18

  Åsa Gustavsson VIP
vänjer sig
är ett smärtsamt uttryck
det tar lång tid att läsa din dikt
bra skrivet
2007-06-18

  Antropofagen
Bodil luftar en luguber nordanvind, snygg och väldigt veritabel.
2007-06-18

  devilsangel
Vissna rosor gör ont...men man odlar nya...Vissa minnen slutar aldrig smärta...men de bleknar till slut...
Så vacker text..vemodig och sorglig men underbart skrivet...
2007-06-18

  © anakreon VIP
Älskar rytmen, och att den är vemodiga sången inte är rimmad. Det finns rim och reson så det räcker till i texten, som pendlar mellan moll och dur.
Carl-Erik
2007-06-18

  Lena K Nilsson VIP
Mycket vackert skrivet!
2007-06-18

    Maria Malm
Om rosorna har vissnat, blir de så småningom till ny jord..vid sorg och smärta man blir van, de är ju en bit av livet..
2007-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg