Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är precis det som vi gör!



Hon har en familj och det är jag
två små barn, två katter och en hund
rackarna väsnas ljudligt var dag
och på nätterna - inte en blund
hon får i sitt öga - oh nej, nej
är det ingen som kan hjälpa mig
i denna glädjens kalabalik
där ingen dag är den andra lik

Barnen de kivas om ingenting
retas ibland, man kan ju bli sur
krig - den blossar i lekar omkring
när katter jagar hunden i bur
Är mamman tokig - hon bara ler
trots att hon stojet dagligen ser
Stojet hon ser, men... bryr om det ej
- kärlek det kallas, så banne mig

Sorgen, den kommer ibland och gråt
nu blandas med glädje och gamman
Den finns här i livet, vinkar åt
för männskor som lever tillsamman
De väver sin dag av glädje, sorg
dagen den väves i trygghetens borg
De väver sin glädje, tills de dör

det är precis vad alla vi gör!




Fri vers av Rimsmeden
Läst 1042 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-21 23:41



Bookmark and Share


  KonstigaKatter
Dikt full av uppskattning och familjekärlek:) Livet, livet... vardagslivet... visa tar för givet:)
2007-07-11

  hellen
Åh jösses här kände man sig hemma;) Det här gillar jag! mycket trivsamt skrivet!;)
2007-07-07

    Margaretha Garp
Härlig vardagsskildring med känsla och humor!
2007-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Rimsmeden