Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt i sommar Sveriges hysteriska förberedelse för midsommarhelgen fallar sommarsolståndet in och ja, detta är ju egentligen vad det hela en gång handlade om...


Sommar Sol Stånd

Vi skålade för henne
Moder Jord
som bara inte bär oss
utan även frukt
av alla de slag och vi
var också av alla dessa
slag

Ung gammal fattig glad ledsen tung smal ljus mörk

Vi lade våra gåvor vid kärleksträdet
skålade för modern varandra och ett hopp
om att allt inte skulle vara förbi

Vi var dem som inte var bokade till tänderna
fyllda med familjeangelägenheter och som
hade tid att slå ihjäl för att slippa solostunder

Vi skålade och lekte
sjöng dansade och skålade igen som om
vi på detta sätt kunde skjuta framför oss
vår tomma midsommarhelg som
utan sommarsolståndet ändå inte var
någonting alls

 

egentligen

 

07.06.21-22 

 




 

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-06-22 00:11



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
int kan en väl tillåta att moder jord dyrkas när det kan finnas en massa människor som vill missbruka kristendomens dyrkan av en jesusfigur genom korruption på hög nivå alla kategorier

åter igen
ett bra inlägg i d-batten
2007-06-22

  katt.inc
Fin dikt om midsommar, det finns många tänkvärda strofer här. Bra!
2007-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman