Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..feststämningar kan komma av sig: en liten hyllning till alla som vårdjobbar i helgen, några av våra kommande patienter blir det denna helg, i fyllan och villan och under devisen Ha  skoj för fan!


Midsommarafton i Tahult

 

Midsommarafton i Tahult


blanksprattlande altangolv
kolsvarta jägare som gulnäbbat
snaskar på daggmask i våt gräsmark

kaffekoppen tömmer sig
långsamt över mina läppar
blåögt ser jag in i dimman

därute skall det klaffsas runt i ring
sura miner i tält och husvagn
enda som jublar är dom som köpt säng

jordgubbskartongen sneglar på mig
'du glömde köpa grädde till
och inte heller har du någon sill'

men bortom skogen inne i staden
väntar mig mannen vars ben och armar
och ledsagare i dödens väntrum jag är

dans och stoj känns inte lika viktigt
som att hålla livsmodet uppe
om så bara på en enda annan människa




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-22 08:54



Bookmark and Share


  BitterSweet
Precis så... när man jobbar som du och jag... får man lite annat perspektiv på tillvaron.

Det behövs så lite för att njuta, när man ser smärta och död i vitögat dagligen.
2007-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer