Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"The Shining" modell Vännäsby Västerbotten....


Dockan Liisa

 

En underlig docka jag fick
hon skulle badas och matas
beskrivningen angav
  - Liisa dockan som kan äta och kissa

Men det var en
förfärlig docka
ögonen var tomma
den konstgjorda
huden skrynklig
håret stripigt och dött

Liisa kunde inte äta
bara dricka och
dricka men
inget kom nånsin ut

Liisa svällde upp
tills en dag 
jag trodde hon skulle spricka
då allt plötsligt
bara bara forsade ut

Liisa stängde sin mun
skrumpnade ihop
skrynkligare än någonsin
inget kom in
inget kom ut
inget blev kvar

Alla dessa frågor och inga svar

Det var en förskäcklig docka
en dag smälte hon bara bort

Numera är jag väldigt försiktig
då det gäller dockor

Januari 1990




Fri vers av Lena Renman
Läst 281 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-23 08:26



Bookmark and Share


  Jiji80
OJ...det var ingen trevlig docka...
själv så tål jag inte dockor...de är läskiga för mig*skratt* Jag vet att det är så barnsligt. Men när jag var liten såg jag filmen \"Den onda dockan\" och efter det så har jag inte kunnat ha dockor i mitt rum eller mitt nuvarande hem.
Antagligen så leker inte en 27-åring med dockor. men ändå.
Dikten för mig, var läskig.....

Men tack för bra läsning iaf..=)
2007-06-23

  katt.inc
Har funderat ett tag på denna text. Ett krypande obehag sprider sig i mig när jag läser den. Med orden bygger du ett skrämmande scenario. Väl skrivet!
2007-06-23

    ej medlem längre
Ja. man ska vara försiktig med finska dockor! :)
2007-06-23

  devilsangel
Vilken sorglig text om dockan...som i själva verket nog var en flicka??
2007-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman