Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag källsorterar livet

Jag källsorterar livet med glädje
Det var ändå inte av vikt
Så vid denna pappersinsamling
Slänger jag just denna dikt

Ensamheten lägger jag i rester av metall
En värdig motståndare den bör få
Ensamheten synnerligen lika kall
Inträde krävs för att denna tävling titta på

Här i containern för det brännbara
Får mången saker rum
Jag lämnar allt det underbara
Det upptar knappt två tum

Hjärtat lämnar jag i komposten
Bland rutten sallad och selleri
Innan förruttnelse den nyttigaste kosten
Liksom hjärtats eld innan frosten




Fri vers av Stig-Marcus
Läst 440 gånger
Publicerad 2005-03-22 14:32



Bookmark and Share


  dofta
väldigt bra!
2005-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Stig-Marcus
Stig-Marcus