Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

borta bra men hemma bäst

Jag är tjuren på arenan
som stångar mig blodig för oss
jag är flickan som segrar, törnad men stolt
matadorens matador

Jag återhämtar min styrka
bland barnafötters dans och kiknande skratt
jag ser solen gå upp och ned i horisonten
och en lärka bygger bo i min mun

Jag reser på universums väldiga tåg
bland fåglar, fiskar och skyhöga berg
jag stiger av och på närhelst jag vill
utforskar okända snåriga stigar

Jag har stuckit mig på ljuva rosors oskyldiga taggar
och bränt mig i många falska famnar
men när jag är ett med det blomstrande berget
jag är säker i stormens öga

där frodas jag bland ramslök och klingande sång
där vadar jag i lugnets spegelklara sjöar

att andas utan tyngd för en stund
är värt allt sökande
för att finna sötman i mitt eget liv




Fri vers av LadyFool
Läst 370 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-06-26 04:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LadyFool