Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..den stora döden, denna  den andra mest demokratiska mänskliga företeelse..den kan ligga på lur varsom helst...


La Grand Mort

 

så ofta

har jag dött

i dina armar

så tätt har lustans lie

skördat mina fält

svept ihop ängsblommor

snikit gräsets gränser

jordkroppat allt mitt motstånd

betat av mina stånd

så om du nu bestämt

dig att begrava mig

kommer det som en befrielse 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-26 19:49



Bookmark and Share


  Karin D
beuandransvärt...djupt, djupt..därför tycker jag om den:-)
Karin
2007-06-27

  mikael ejdemyr VIP
Förlåt... men... Döden är ju feminin på franska!

La mort... Hm.

Gillar att du använder ett västkustuttryck som \"snikit\". Och \"jordkroppat\", ett helt nytt ord!
2007-06-27

    Lillemor
Du skriver som värsta
poetälskaren...brukar
orden i värsta erosandan
Förmedlar värstamelankolidöden
Mitt motstånd är då
definitivt jordkroppat
i din poesi
2007-06-27

    Nattviol
en sann död
av en sann poet!
dödligt vackert
i all sin befrielse!
2007-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer