Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Revanschsvulst

Det växer en revanschsvulst i mig. Denna felinställer min varseblivning, får mig att hetsa förbi åtkomlig belåtenhet. Men det finns tillfällen då jakten avbryts. Då det genuint väsentliga tangerar min grundton. Gör mig mottaglig. Ett sådant tillfälle inträffade helt nyligen, när jag tog en midnattspromenad. Det var en igelkott som korsade trottoarens tysthet med sin näpenhet. Och som inte skyggade för mig.




Fri vers av Alstermark
Läst 280 gånger
Publicerad 2007-06-28 19:48



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Jag tycker om det nästan vetenskapliga betraktelsesättet här. Och det nyskapade revanschsvulst (från revanschlust?). Slås också av den läkedom som naturen ständigt kan överraska med.
2008-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Alstermark
Alstermark