Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då menar jag inte Liv Tyler eller Liv- plommonträdet på Stormudden som inte längre är mitt land, utan helt enkelt liv. Debatten pågår igen om aborträtten. Den pågår här i Sverige idag, samtidigt med könsstympnings och pigdebatten...


Bära Liv

I min kropp
växer liv
nytt oplanerat liv
ensam om allt
ansvar liv
arbetslös med nytt och
fattigt liv

Men Fredrik sa att
nu blir det bra
för såna som jag

Hans ungar kan jag få passa
fylla på min lilla kassa
med smulor från de rikas bord
med skattesäkningen blir det nog

Säljer eget foster sen
till någon barnlös svennes vän
någon ut Fredriks fina klass
så ungen får en bättre chans

Ett personligt offer 
till dem som satte stopp
för min abort och därför äger
makten över min kropp

Denna kropp som nytt liv bär
utan att ha det bra här
då jag ofrivillig mamma är

Men Fredrik kan säkert lösa allt det där
med subventioner för städtant glad och
denna städtant blir väl jag!

 

Juni 2007

 

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 285 gånger
Publicerad 2007-06-30 10:37



Bookmark and Share


  katt.inc
Du skriver bra texter om situationen i Sverige i dag, raka besked det gillar jag.
2007-07-01

  Lena Renman
Det är så livslöst här, utan kommentarer.
Lena
2007-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman