Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nittonhundrasjuttiosex flyttade jag till Stockholm från Västerbotten och miljön var en helt annan än den jag varit van.  Kan man kalla denna text en gammal goding?


CITY

Fukten rinner
nedför väggarna
i tunneln

Ett par hånglar förstrött
längre ner på perrongen
mest som tidsfördriv

Steg som ekar
sura miner och väntan
tröttheten är som fukten
påtaglig

Den druckne mannen på
bänken bredvid
luktar obehagligt

Tjuten från ett tonårsgäng
gör mej ensam och rädd i natten

Inne i sista vagnen
sover främlingar
en bit ifrån varandra

Någon spyr vid
skylten märkt 
utgång

Mitt i smutsen finns
en unken skönhet
abstrakt och galen

Staden och dess egendom
skapad av människohand

Sista tunnelbanan är
äntligen på väg hem

1976

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 271 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-05 09:17



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Denna text kan man kalla ett utmärkt iaktagande av den miljö som omsluter.
2007-12-27

  aftermath
\"Mitt i smutsen finns
en unken skönhet
abstrakt och galen\"
eleganta sköna, mytiska
och sanna rader
sannerligen är det just så!
2007-07-05

  katt.inc
Har nyss flyttat från Stockholm och blir nästan nostalgisk. Bra beskrivet om Stockholms \"undre värld\".
2007-07-05

    ej medlem längre
tänk att jag genast tänkte på blå linjen när jag läste...*L*
minns att jag själv reagerade på att sipprade vatten på sina ställen...
En gammal goding? Absolut! Vi som bott länge i stan känner igen oss allihopa...*L*
Applåd!
2007-07-05

  Lena Renman
Måste tillägga att det rör sig om tunnlarna i den då rätt nya blå linjen...

Lena
2007-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman