Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gotlandsminnen från fem olika besök


Strandhugg

Byig vind från nordväst
doftande släke
böljar in från havsbandet 
klädd i brungrön svepning

Utslängda torra tuvor
av svartnat sjögräs
rasslar försynt i vinden

Kisande vattenlinje
vid horisonten

Mjuka sanddynor där
stillsamma ögon kan finna
lyssnande skatter spridda
insköljda blåsta eller
nedkastade som av jättehand

Låt fingrar smeka
sjöfågelfjäder
kalkstensfossil
mjuka stenar
torra träbitar
varsamt formade
av hav och sand

Vädret växlar 
möter måsarnas klagoskrik
över havets upprörda yta

Piskande vågor kammar
dånande vitt skum
våldsamt vräkande in
över stenig strand

Väder som växlar
denna dag
i samma tempo
som mina känslor

Visby 1992
redigerat 2007

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 210 gånger
Publicerad 2007-07-03 04:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Allt det där samt Visby när rosorna blommar väcker fina minnen.
Medeltidsveckorna vill man inte missa men gör det ändå varje år numera...
Bra!
2007-07-03

  katt.inc
Fint sammanvävda minnen, ser Gotland och längtar.
2007-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman