Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är det där vi så gärna vill ha vara det som är mest skrämmande. Fyra små texter om rädslan för närhet.


Avstånd till närheten

 

PÅ LÅSSAS

In i dina ögon
nyss kysst
där får inte finnas kärlek
bara behov

In i dina ögon
med hunger på tungan
nyss berörd
intill konturlöshet

In i dina ögon
utan ett svar på
denna bävande fråga
vad gör man
när kärlek verkar
vara ett ord
på låssas

90.10.11

 

 

TIT-BITS

Så du log
mot mig
delade ut
små välkända trevligheter
stora nog
för att fylla mej
med förakt

Tänk
om jag
välter bordet

Gå din väg
du får mig att 
rodna och anta
verkliga proportioner

91.01.11

 

 

FÖRVIRRAD

Nära dej
står jag inte ut
utan dej

Var hos mej
när du går
närmare bort

Vad jag vill är
inte det
jag vill som
jag inte vet

89.10.02

 

TVEKAN

För långa veckor är för korta
undanflykterna växer sig starka
i samma takt som du kommer för nära
för att någonsin kunna beröra mej

92.09.04




Fri vers av Lena Renman
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-03 07:11



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej Syrran :-) Men man behöver ju inte kommetnera alla fyra bara nått,nått, det som berör...
Lena
2007-07-03

    ej medlem längre
Tittar neråt mot dig och säger att avsaknaden av kommentarerna kan jag i och för sig förstå för dessa fyra små texter är så fyllda av känslor var för sig att det blir övermäktigt att kommentera dem i sin helhet...
Jag ska bara andas ut...


Nu har jag kraft att Applådera!;)
2007-07-03

  Lena Renman
Kommentarerna är långt borta liksom den jag skrivit om här.
Lena
2007-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman