Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sverige, världens mest jämlika land sägs det...


En Selma är inte jämlik

Landets valuta
säger en del om
det hela

säger saker skiljda från
myten om jämlikhet
som råder

Se på de feminina
sedlarna och
värdera en Selma
gentemot de
andra tecknade med
fler antal nollor

Lena 07.07.03




Fri vers av Lena Renman
Läst 279 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-04 22:19



Bookmark and Share


  Lena Renman
Liten fundering så här på morgonsidan, Christers fråga, vem skall egentligen vara på en peng, är väl befogad.. Är det kungar och drottningar eller är det blommor och träd, sten hav och himmel eller djur eller.. människor som gjort stora upptäckter oavsett kön eller?
Funderar fundera...

lena
2007-07-05

  Christer Eriksson
\"rökning dödar\" skulle det va... typiskt i tröttheten.
2007-07-04

  Christer Eriksson
men vem är värdig att vara på en peng, egentligen. jag har förstått att inavlade kungar är populära, men du har rätt, man kan lätt se det ur ett feministiskt perspektiv. men varför hamnade selma av alla på tjugan, hon var väl lite mer än bara författare, men vi får väl skylla på oupplysningen att hon trodde på den ariska människan när hon mätte huvuden och stog i. jag vill ha en enkel neutral text på tusenlapparna \"tänk på dom som har det svårt\", lite som \"rökning \"på cigg-paketen. nu ska jag sova, sov gott, lena..
2007-07-04

    kaprifol
precis detta har jag gått och tänkt på förut! mycket tänkvärda ord. en applåd :)
2007-07-04

  devilsangel
Men de större valutorna är väl kungar?? Selma var varken kung eller drottning... Därav de mindre nollorna. Jag hade varit glad att va med på en sedel överhuvudtaget :)
2007-07-04

    *Zenobia*
nollor var ordet... *S*

glad om jag har en Selma i plånboken än inget alls...
2007-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman