Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oj, jag fick någonting i ögat.

Tårarna pressar fram, det går inte att hålla tillbaka.
Flickan vänder huvudet neråt så att hennes långa hår täcker ansiktet och tänker: \"Hon får inte se mig gråta, hon får inte se mig gråta\"
\"Kom, så får jag se?\" säger kompisen.
\"Nej, det är ingen fara. Jag fick bara någonting i ögat\" svarar flickan.
Dom fortsätter gå längs gatan.
Nere vid hörnet går dom åt olika håll.

Nu syns det tydligt att flickan gråter.
Om bara kompisen visste att hon var allt för henne.
Om hon bara visste att hon tänker på henne varje kväll.
Flickan hade frågat kompisen en gång hur hon skulle tycka att det var att ha en flickvän, så sa hon bara: Killar ska va tillsammans med tjejer och tjejer ska vara tillsammans med killar, så är det bara.
Flickan förstod aldrig det.


Flickan tänker och tänker, hon fortsätter hemåt.
Kärlek är svårt tänker hon där hon sitter på sängen,
sedan lägger hon sig ner och somnar senare med kudden fuktig av tårar.




Fri vers av LikeItOrNot
Läst 455 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-05 18:34



Bookmark and Share


  Tricia Johansson
Jättefin dikt! I min hjärna ploppade liksom upp bilder, om hur flickan i dikten skulle sett ut, och hur de olika "scenerna" i dikten skulle sett ut. Det måste ju betyda att den är bra!
2008-07-12

  aol
så vacker dikt läs min dikt kär jag vill höra vad du tycker
2007-07-06

    kaprifol
jättefin, med en massa känsla, och väldigt tänkvärd.
2007-07-05

    Hekate
Jättefin! Jättebra känsla i den!
2007-07-05
  > Nästa text
< Föregående

LikeItOrNot
LikeItOrNot