Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fånga ett ögonblick.


en morgon som alla andra

jag sitter ensam vid köksbordet
räknar brödsmulorna
(som gör fula märken på min hud)
och ritar meningslösa figurer
med en klick marmelad
(tror en bit har satt sig i mitt hår)
lyssnar efter fåglarnas morgonvisa
men de har inte tagit ton ännu
drar åt morgonrocken hårdare
för att behålla den nyfunna värmen
samtidigt som jag efterlyser
den strålande, varma solen

”God morgon Sverige!
Idag blir det snöoväder!”
ljuder det ut ur radions små högtalare
jag suckar djupt och missbelåtet
drar av marmeladen mot bordsskivan
och kryper under täcket igen




Fri vers av Gizela Svensson
Läst 410 gånger
Publicerad 2005-03-26 13:56



Bookmark and Share


  Hans w-art Westlund VIP
en dag i livet som du fångar galant... men brudsmulorna, ska det vara så. och värma, ska det inte stå varma?
2005-04-06

  vissla
Javisst, såna dagar får man ta marmeladen med sig till sängen...
Och jävlar den som kommer och stör...
Brödrosten kan stå bredvid och en termos med chocklad...
sen får det snöa hur mycket det vill därute
2005-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Gizela Svensson
Gizela Svensson