Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädet

Låt dina steg bära mot trädet
Låt mina tårar värderas i guld

Vi segrade över ett sunt förnuft
Vi förlorade varandra i stormen

Ord om kärlek kommer alltid att skrivas
Ord om sorg likaså

Blod i mina vener
Eld i mitt blod

Sorg över allt som vi miste
Glädje över sommarens höga himmel

Låt mina steg bära mot trädet
Låt dina tårar värderas i guld



Minns med glädje
Minns med sorg
men vet att vi aldrig mer kommer att gå sida vid sida




Fri vers av Erik Wiberg
Läst 320 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-10 18:05



Bookmark and Share


  Nina V A
Skön uppbyggnad i denna som känns poetisk skönflytande och gör sig synnerligen väl vid höguppläsning, upprepningen i dess kontrast vad gäller
\"Låt dina steg bära mot trädet
Låt mina tårar värderas i guld\" vs
\"Låt mina steg bära mot trädet
Låt dina tårar värderas i guld\"
är en uppbyggnad jag gillar och som skänker en vädjan att tänka till i ordens betydelse, inte bara skumläsa - vad är det egentligen han skriver - och när man då landar i vetskapen tränger din mening på ett djup som lägger sig skönt därinuti.
symboliken med trädet känns för mig trygg, bra!
2007-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Erik Wiberg
Erik Wiberg