Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att leva i celibat gör ingen primat delikat...

 

 

Så var det flickan ifrån Danderyd

så fruktansvärt kysk och pryd

att hennes moder sucka

"om du inte vill bli  nucka

får du för helvete ändra attityd"

 

Bs-07




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 474 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-07-11 08:14



Bookmark and Share


  Nina V A
haha du är så jäkla skön!! Tack för detta storsmilet, kalasskön titel också
2007-07-13

  Sunlight
Hahaha där satt den! :D Träffsäkert som vanligt Bodil! Du är suverän!
2007-07-11

  Jer
Ja, snacka om limerick
med en kick!
2007-07-11

  Lilla My* VIP
Ha ha**Ord o inga visor!!
2007-07-11

  Eline.P
Helkul! Mödrar är alltid föredömen!
2007-07-11

  Björn Donobauer
En mellanlagrad herre i Stocksund
kunde inte sova en blund
hetsad av en Bodils dikter
glömde han alla sina andra plikter
och fiskar nu torsk i Öresund
2007-07-11

  ospray
Ha ha fyndigt!
2007-07-11

  Daniel_78 VIP
Så var det flickan ifrån Danderyd
så fruktansvärt kysk och så helgonlikt pryd
att hennes moder sucka
\"om du ej vill bli nucka
får du för helvete ändra attityd\"

kanske :D
2007-07-11

  Agnes
Jisses Amalia... *asg* Du förnekar dig inte, Bodil. En sedvanlig kaffet-i-halsen-text från dig arla vardagsmorgon...
2007-07-11

  devilsangel
Haha!! Helskön lagom lång text...
2007-07-11

    Bögen
Slagfärdigt som vanligt!
Jag är dock lite kräsen vad gäller takten, där jag upplever att denna limerick haltar i de två sista stroferna (fel antal stavelser). Helst ska det vara så att takten sitter redan första gången man läser den, utan syncoper, konstpauser och sammandragningar.... I näst sista raden blir en skillnad redan om \"inte\" byts mot \"ej\" t ex...
2007-07-11

  © anakreon VIP
Goda råd från kärleksfull moder!
Carl-Erik
2007-07-11

    Maria Malm
Tack för dessa rader..ler..
2007-07-11

  Madjori
Ha ha ha...tar med mig dikten och ska försöka ändra attityd ;-)
2007-07-11

  enkel
;)....
2007-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg