Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett mänskligt möte under öppen himmel


När klockan stannade i Gamla Stan

 

Vi möts alltid
i en sluss

mellan okänd
och känd

mellan förr och nu
och då och sen

själva mötet
sker på ögonblick

och bäck som möter bäck
sväller våra livsflöden

berikar oss
för tid och evighet

nånstans skulle vi äta
så klockan stannade

en stund i Gamla stan
och änglarna skrev protokoll

vi skall läsa det nångång
när tid inte längre är dag

och när du
är i samma myrtenlund
som jag




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 618 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2007-07-12 22:22



Bookmark and Share


    ~maria~
väldigt fint skrivet.

Vi möts alltid
i en sluss

mellan okänd
och känd

mellan förr och nu
och då och sen

själva mötet
sker på ögonblick


just denna bit tycker jag speciellt mkt om :)
2008-01-29

    Bodil Sandberg
Man baxnar över ditt helt underbara sätt att skriva...och på stund ..man applåderar!!!!
2007-07-13

    Lillemor
Så vackert du skriver
om dessa möten som
så sällan händer oss,
möten vi längtar efter.
Och på samma gång
smygs ett vemod in
i texten..\" i samma
myrtenlund du o jag\"
För mig låter det sorgligt,
är det?
Vackra texter av Björn
Donobauer denna afton
Applåder till dig
2007-07-12

  BitterSweet
Bara SÅ vacker!

Du är bäst!
2007-07-12

  Agnes
Ibland när jag läser texter får jag en känsla av att jag läst det förr. Som om man plagierat någon eller att det är så bra att det redan känns som en klassiker. Den här har det där sistnämnda. Den där självklara ordföljden som gör en text flödande, - och glödande - som om vi får resa i ett skeende. Roligt också att du skapar reella platsbilder. Så mycket enklare att försätta sig i russalig trans som läsare.
2007-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer