Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För Esther
'Om ni inte hör av mig nåt mer så blev svaret på min fråga jakande..'



Gud, har vi en deal?

 

 

Möter en blommande
livshungrig kvinna och mor

vet redan att hon har
en dödlig last ombord

tror mig veta att hennes liv
är mycket nödvändigare än mitt

så gode Gud
kan vi göra en deal

låt mig ta hennes plats
på din hemseglats

hon är inte rädd för resan
men jag lämnar glatt mitt sjömansbrev

och packar kistan lätt
om Du kan göra en reträtt

säg blott ditt: ja vi har en deal!
så slipper du shanghaia mig

i gryningen
står jag på kaj

och hon kan sova ut
medan jag somnar in




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 489 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-12 22:19



Bookmark and Share


  BitterSweet
Ja... jag vet att du med stor kärlek och förtröstan skulle ingå i sådan deal med Gud...

... en underbar, sorglig, berörande dikt...

Det blir inget annat än ännu en applåd!
2007-07-14

  Bodil Sandberg VIP
Det här är mycket vackert...sorgesamt men vackert och varmt!!!!
2007-07-13

  stella
Underbart alltså...bli shanghaiad av Gud...Esther, ett salt...Det här är högklassigt!
2007-07-12

    Lillemor
Så generöst
och
så sorgligt
på samma gång!
Oerhört finstämd
vädjantext som
bär på helhet i
form o rytm.
Bra!
2007-07-12

  Therés
SÅ STORT!!! bokmärkt.
Tack för att jag fick läsa dessa rader.
2007-07-12

  Agnes
//...och hon kan sova ut
medan jag somnar in
//




Ord räcker inte till.
2007-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer