Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De flesta som är 31 år och mer har fyllt trettio år eller hur, så vad hände. Måhända provocerande för rojalister men tyckandet är fritt har jag hört.

 




Trettioårskris i kungahus

Över landet har vi fått
en kollektiv psykos
rörande en födelsedag
i ett kungahus av idag

För vilka finns det kvar
detta och andra kungahus
ännu i våra dar

En onödiga utgift och relik
minnen från fornstora dar
bevis på mer eller mindre rik
buren av värdehierarki
skall det verkligen får förbli

I höga klackar dyrbara kjolar
tunga smycken eller frack
delas de glansiga in i fack
skrider med oseende ögon förbi
vinkar med leenden så lätta
gör som vi tror alltid det rätta

Åskådare skall imponerade bli
av att enbart få betitta
dessa personer svala sätt
som kallas hovetikett

Varför skall vårt folk
fortsätta *apanaga
denna fåniga dyra saga


07.07.13

 

 

Apanage = kunglig lön

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-14 08:43



Bookmark and Share


  Eline.P
Ja du, en bra fråga. Kanske för att subventionera skvallerposten, de ska ju också ha jobb ;)
2007-07-14

  devilsangel
Ja usch vilket liv dom stackarna lever *S*...
Nä men ärligt, jag skulle aldrig vilja leva så!!

Schysst text
2007-07-14

  stella
Ja, hur länge?!?
2007-07-14

    ej medlem längre
Snygga rim Lena och innehållet kan man ju tycka olika om men så som du lägger fram det är det vrålsnyggt!!
2007-07-14

  ospray
Ja jag håller med dig,
ligger mycket i dina rader som
dessutom är snygg skrivna.

applåd till dig !
2007-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman