Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en text som borde höra till VBTA temat men här får den husera fritt och klara sig själv. ( Vuxna barn till alkoholister, egen förkortning)




Yrvakna minnen

Stenarna trillade
hackorna haglade
två bara stod

Hela-hopp-helan-går

Varför gick de omkring
stickiga stressande
fladdrande som nytvättade
snusnäsdukar i vårsol
stärkta
stela
svarslösa

Inte minst för
den minsta

Så mycket för Jansson och Jättarna
när de lovade vara snälla
igen och igen
i evigt fallande skalor
från dum till tämjd
medan trådarna brast

Vämjerlig sade de
otroligt arbetsam
kletig och påhängig
frågar för mycket
sade de

Fasorna högg och halgade
medan jättarna
bara stod och slog

Fadder-opp-fadder-stopp

Varför gick de omkring
slog bort hela små
händers hängivenhet

Varför gick de omkring
varandra överhuvudtaget

Februari 1990




Fri vers av Lena Renman
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-15 11:20



Bookmark and Share


  katt.inc
Hjärtknipande och rörande och så tragiskt att jag vill gråta.
2007-07-15

  aftermath
starka rader som rör om
barnen får ta stötarna
grymt
2007-07-15

  devilsangel
Fan va bra skrivet!! håller helt med Riel, men samtidigt vill väl alla föräldrar väl i grund och botten? Alkoholism är en sjukdom, som borde vara lag att behandlas i det ögonblick man blir förälder om inte annat. Tvångsvård för alla föräldrar!!
2007-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman