Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helt osammanhängande precis som mitt liv I

 

Jag ser gamla väderkvarnar
och snubblar på mörk asfalt.
En skugga har flutit ut på min
näthinna och somnade för att
koppla bort skrikrosa lavar
eller för att sova för evigt.

 


Jag får äran att välja
vilket håll jag behagar att gå.


Åt höger finns det sorgsen
ensamhet och tårfyllt ånger,
åt vänster finns det falsk lycka
ibland och kvävt missnöje.


Så vilken väg ska jag ta
mina skadade fötter?

 


Ingen märker att det har
varit tyst i elva dagar för
det är så många som tänker
bort timmarna

(och det känns som om
jag pratat oavbrutet faktiskt)
.


Så kom och sära på dina läppar
som smakar djuphet och säg något
till mig (jag vågar inte säga nåt till någon).

Säg något till världen för
den behöver ljudvågor i sin atmosfär.
Och min bleka hud gör ont och jag
mosar körsbär mellan mina tår.

 

Fasader och torra vattenpölar
glittrar fast utan den
fula kärleken
och det känns som ett trauma i c-dur.


(Okej, vad vet jag om sånt,
jag förtjänar inte mitt mvg i musik)

 

Jag tittar matt och eländigt på
trottoarkanter och blåsande gräs.
Meningslösheten trycker emot
magen och jag ser gråa vågor
med ögonen men tårar med hjärtat.

 

 

 

 

 

 


Och ingen vill göra sådana
fel utan går
runt och är rädda
för att göra dem.

 

 

 

 


Det måste väl vara ett fel?

 




Fri vers av ingentingflicka
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-15 21:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
det är på grund av att kvinnan utgör
blott 51 procent av befolkningen
som asfalten inte är rosa eller lila

som körtkortslös är jag tacksam för det,
eftersom jag skulle skämmas över
att framföra ett fordon av något slag
över mark som är maskerad
till landets längsta konstverk
2007-07-26
  > Nästa text
< Föregående

ingentingflicka