Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Obvioulsly something's gotta be done, I'm such a drama queen everytime we meet & you don't give a fuck.'


En discodans en blandkassett, två små skor & evangeliet ni alla tror ni väntar på.

Här kommer det ett
andetag en discodans en hög med
tvätt en andra chans du
låtsats inte fanns & en ny cigarett för
varje bön du bett substansallians varje mord du
sett, en
rosa blandkassett från 2001 &
två små skor med
vars en rosett som
misstag du vet, lite off lite
snett lite fel & jämt i
dubbla dubbletter här
kommer det som
sena nätter bortdrömda dagar & en
polaroid av dig &
Marie-Antoinette & hon ler & du ler &
i kulisserna ett dansande lik ett
shakande skelett eller
en
fribiljett, som ett självporträtt med
lösmustasch mot
mörka silhuetter eller alla
efterrätter du svalt sked för
sked fast
du är så
jävla mätt här kommer det som
taltics puderdosor stilettklackar klök-
reflexer & korsetter som

rysk roulett intimservetter myggbett &
djävulens stråkkvartetter som
handböcker sexråd marionettrådar &
oifyllda blanketter här är

evangeliet ni väntat på här
kommer det nu
smäller det som
sånt ni sett på radio hört på tv sånt ni
läser om på film kanske
dricker för att glömma kanske sover för
att drömma om här kommer det nu
smäller det allt jag vill säga allt
jag varit allt jag faktiskt
är &

det går såhär: Såhär va lyssna nu som
gamla välkända
begär brända
sfärer & proletärernas kamp som
ruttnar med körsbärs-
jäveln i din
halvsmälta dessert, som misären vi

bär runt på
lika envist som
Jesus & hans kors som
Moses & hans
stav revolutionärerna med
sina avskurna artärer i
punkdokumentärerna &

allt vi gör för
att tillhöra nåt under
lysrören bland
avgaserna & tumörerna av

hämndbegär på världen & de
sugande arrangörerna när

drömmarna du drömt bygger barriärer
mellan dig &
sekunderna är
allt vi har kvar att stjäla
vokabulär, imaginära andetag andras
karriärer & oladdade
salongsgevär, att
köpa lyckan i
närmsta skivaffär eller snorta
dig halvvägs genom
atmosfären

säga haha säga
hoppsan säga är du kär i mig än är
du såld på mig nu är det
här allt vi får får vi väl
andas i ampere tala i primärer
bära våra synder som
drömmare chimärer, som cockshuvudena nonchalant bär
runt på
all världens glaciärer, kan kanske
lära oss att gilla, väl
knulla varandra
isär, kan

du väl iallafall försöka älska
mig,

älska mig,

ungefär?




Fri vers av Dorothy Lux
Läst 627 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-16 07:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dorothy Lux
Dorothy Lux