Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min dotter uppfann ordet när hon var liten och det passar bra på känslan den första ensamma kvällen efter ett nioårigt förhållande tagit slut. Skriven 1989 redigerad 2007.




Ensamrädd

Ensamrädd i arbetsrum
betalar inte räkningar
skriver inga brev
frånvaron blir bara mer

Ensamrädd i kök
putsar inte fönster
matar inte barn
röker hela dan

Ensamrädd i sovrum
sover utan att vila 
vill mest bara skrika
det mesta kvittar lika

Ensamrädd i staden
talar ur en burk
med röst så död
utan tankens stöd

och träden har mist sin färg

 

November 1989




Fri vers av Lena Renman
Läst 289 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-22 10:37



Bookmark and Share


  katt.inc
Ensamrädd så bra uttryck, och vilken känsla du förmedlar i denna text. Bra!
2007-07-23

    Maria Malm
Vilket bra ord \"ensamrädd\".
2007-07-23

    Lillemor
Väldigt bra titel o
själva ordet ensamrädd.
Säger så mycket!
Belyser bra hur känslorna
i ensamrädd tar sig i uttryck
2007-07-22

    Nattviol
ruggigt välbeskrivet!
när man står ensammast
i världen och man bara är
en åskådare till livet
som pågår där ute
någonstans...
`ensamrädd´
ett mycket bra ord!!
2007-07-22

  stella
Usch va bra du beskriver förlamningen! Finns varken färg eller doft då...
2007-07-22

    ej medlem längre
Mästerligt skrivet om just denna känsla av tomhet efter att ha separerat. Det har gått många år senast för mig men denna text väckte just de känslorna vid liv och det var obehagligt!
En text som berör verkligen!
2007-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman