Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett semestervykort på hundra ord


Sandvig


På väg till Bornholm väntade jag på färjan i Ystad;
slog en lov runt Stora torg och Mariakyrkan. Följde
sedan Teatergränden till Ystads teater. På håll såg
jag en person som liknade framlidne skådespelaren
Ernst-Hugo Järegård, samma kroppshållning och
gångstil. Det visade sig vara en äldre kvinna.

Passerade sedan Lurendrejargränd på vägen till
färjan.

Mitt favoritställe är ett rödgrönt korsvirkeshus
i Sandvig. Innergården har kullerstenar och
stockrosorna växer vilt. Svalornas flygturer och
läten påminde mig om mina egna korta dikter.

Från ljugarbänken såg jag en puppa kämpa loss
sina vingar i den våta sanden; den ena bruna
vingen blev befriad...




Prosa (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 294 gånger
Publicerad 2007-07-18 14:50



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
Tack för att man genom din fina berättelse fick vara på plats!
2007-07-18

  Jer
...tillsammans med dina berättande ord.

Tack för detta semestervykort!
2007-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP