Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man kan vara så ensam i mängden på miljonprogrammens gator och torg


Alienation


Främlingar runt om
i klungor

bredvid ropar
det ensamma hjärtat
pyntar sin bur

ber dem komma in
utan att be dem

vara nära
men inte nära

krympande och växande
ensamma hjärta
som bara slår och slår
mitt i betongen
i staden
till för att älska

alltid sökande det som inte finns
utanför det som finns
på vägen hem

April 1990

*******

Alienation = Människors främlingskap, särskilt inför sin miljö och sitt arbete.
Fakta ur bonniers lilla uppslagsbok

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-22 00:12



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Finner nästan en kuslig likhet med Stad. Snyggt.
2007-12-27

    Maria Malm
Stor ensamhet, fast massor av människor finns runtomkring..
2007-07-22

    Nattviol
klargjort om ensamhet
trots trängsel...
är fascinerad av de
bilder du brukar
illustrera dina texter
med - har du gjort dem?
2007-07-22

  katt.inc
Alienation, så bra beskrivet av dig. \"krympande och växande ensamma hjärta...\" osv. otroligt bra, skulle kunna bli en egen liten dikt, men hela dikten är bra och den utstrålar verkligen ensamhet.
2007-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman