Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man kan inte lita på kök heller om någon nu trodde det. Skrev denna 1989 när inte bara köket , utan resten av livet också, gick över styr. Opålitligt minsann.


Kökets uppror

När jag steg upp den dan
missmodig
håglös
uppgiven
var aktiviteten i full gång

Dörren stod öppen
alla koppar fat
glas i huset
slamrade fram en underlig gråt

Kaffebryggaren bubblande och tjöt
fast tom

Mattorna kastade sej runt väggarna
som galna interner

Blommorna hängde döda i gardinerna
vilka vildsint fladdrade
i nån sorts stinkande luftdrag

Försiktigt tog jag mej fram mot bordet
hela golvet var halt
täckt av slem och tårar

Jag försökte trösta
det tror jag nog

Det var meningslöst
så jag valde att fly
istället

November 1989




Fri vers av Lena Renman
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-23 11:12



Bookmark and Share


    Lillemor
Det egna infernot beskrivet
i vardagsrealistiska (?) metaforer.
Tyckte om. Bra flyt.
Hakar upp mig litet på titeln,
tycker den inte riktigt stämmer
mitt i det \"realistiska\"
Kram/
2007-07-23

    bedragare
dina metaforer träffar nog inte rakt i mitt hjärta. jag trodde dikten handlade om städning. om den hade gjort det var den bra!
2007-07-23

  Ronny Berk
svåra våndor i hemmiljö... berörande beskrivet... ja...
2007-07-23

  prinscess VIP
vilka starka känslor
känns nästan lite spöklikt över det hela
2007-07-23

    Nattviol
målande bild
av uppbrott
och ångest
de energier
som finns där
just då
är oerhört
starka...
(fast negativa)
2007-07-23

    ej medlem längre
Oj oj...vilken känsla! Dina metaforer träffar rakt i hjärtat!
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman