Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En total urflippning som resulterade i ett antal rader, en sann saga i det sanna livet. Högtradigt? Ja....rolig? kanske (beroende på humor)


Min anlagda stolthet

Jag blev en ungkarl
ungkarl blev jag
och tänkte som så
som så tänkte jag
dags att anlägga skägg
skägg är det dags för

Men ack vilken skräck
Ja, vilken skräck
Min anlagda stolthet
Ja, min stolthet
Blev dragen i smutsen
Ack, i smutsen dragen

Jag blev hånad
Hånad blev jag
För mitt ansiktshår
För håret i mitt ansikte
Öknamnen haglade ned
Ned haglade öknamnen

Ungkarlstoffs, fittofs
Ja, alla de slagsöknamn
Min stolthet rasade
Ja, stoltheten radade
Det jag kämpat så för
Ack, kämpat så för

Så nu står jag här
Här jag nu står
Med kniven i handen
I handen ligger kniven
Ack ett sådant bedrövligt slut
Slutet är bedrövligt

Men ack vilken skräck
Ja, vilken skräck
Min anlagda stolthet
Ja, min stolthet
Blev dragen i smutsen
Ack, i smutsen dragen




Fri vers av Josef Winroth
Läst 512 gånger
Publicerad 2005-03-30 18:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
...jag tänker på något...:)
Det är något i bakgrunden av den här texten - en man som gör heder. Något uråldrigt. Kniv, stolthet, skägg...Borde sjungas på ålderdomligt sibiriskt språk. (För övrigt har jag just nu en kampanj för att få en man att anlägga skägg & har den här veckan lagt mig an med vanan att utbrista "se! så vackert det är med en man i skägg!" - så jag blir berörd.
Skägg är manligt. Och då alltså Vuxet & inte genuskletigt macho.)
Krigare utan skägg = otänkbart!
2005-04-09

  Myself
toppen!
så kul.
rekomenderas.
2005-03-30

  swimsus@gmail.com
du skriver låt texter? Det borde du isänna fall börja med om så inte än är fallet..skickligt....
2005-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Josef Winroth
Josef Winroth